Loading cart contents...
Apskatīt grozu Apmaksāt
Kopā:

Jau 5 gadus, franču musa tortes jeb glazūrkūkas top mūsu virtuvē. Esam iekrājuši jau pamatīgu pieredzi, un redzot pieprasījumu un modi uz šī tipa desertiem, nolēmām piedāvāt arī apmācību šajā jomā un dalīties ar visu, ko mēs par tām zinām.

Muss ir gaisīgs krēms, kas nedaudz atgādina saldējumu pēc garšas. Ja vispār neesat pazīstami ar tām, īsi nosauksim tās par garšu un tekstūru eksploziju! Musa tortēm iekšā nav tikai muss. Tā protams ir galvenā sastāvdaļa, un pārējās ir tā apvalkā, bet pilnvērtīga torte nebūs bez pildījuma slāņiem. Parasti tie ir: plāns biskvīts, ogu vai augļu marmelāde, krēma slānis, kraukšķīgais slānis. Slāņi vienmēr jābūt vairāki, jo ideja ir tieši to savienojumā un mijedarbībā. Garšas šī tipa desertos visbiežāk ir neparastas, garšu kārpiņas pārsteidzoši, pie tam garša ir viegli atpazīstama. Kā jau viss Francijā, sastāvā ir dārgas, retas izejvielas. Un protams, naturālas un svaigas. Piemēram, kvalitatīva šokolāde, tīrs kakao sviests, eksotisko augļu biezeņi, sublimēto augļu kraukšķi, liķieri, garšvielas: īstā vaniļa, rozā pipari, tonka pupiņas, un protams arī profesionālie produkti: pektīns, agar, trimolīns, albumīns, želatīns, glikoze, dekstroze.. Pēdējie izklausās biedējoši, bet tie nav ķīmiskie produkti, tajos nav nekas slikts. Protams nevar neminēt ļoti izsmalsinātu izskatu musa tortēm!

Tiem, kas jau ir garšojis vai mēģinājis gatavot, noteikti ir vairāki jautājumi. Piemēram, kā uztaisīt torti tik perfektu? Vai es varu pagatavot ko tādu arī savā virtuvē? Kā gatavo spoguļglazūru? Kas ir tie franču termini cremeaux un dacquoise? Vai ir obligāti jāsasaldē torte un vai atkausēšana nesabojās to? Kādi instrumenti ir nepieciešami? Vai obligāti ir jāpērk dārgo stacionāro mikseri? Visu to un ļoti daudz citas ļoti svarīgas informācijas tiks dota mūsu kursos.

Privātas meistarklases

Privātas meistarklases ir 100% praktiskas – mūsu konditore Olga tikai dos instrukcijas un palīdzēs, bet jūs gatavosiet visu pašu rokām.

Darba apstākļi studijā ir maksimāli pietuvoti mājas apstākļiem, lai jūs varētu viegli pielietot visas zināšanas arī patstāvīgi.

Kursu plāns tiek pielāgots individuāli. Piemēram, ja Jums negaršo citrusaugļi vai ir alerģija uz riekstiem, būtu negodīgi gatavot torti ar šīm sastāvdaļām. Jūs nevarēsiet ne novērtēt, ne izbaudīt to. Apgūstamo kūku garšas izvēlēsimies kopā.

Iepriekšējā pieredze nav nepieciešama, jo pasniegsim visas bāzes zināšanas. Tas pat būtu perfekts izaicinājums – iemācīt kādu, kurš vispār nekad nav bijis saistīts ar konditoreju. Paredzot jautājumu – jā, musa tortes nav nekāda kosmiskā zinātne un iemācīties pagatavot tos perfekti var jebkurš:) Process ir ilgs, pieprasa lielu precizitāti, uzmanību un pacietību, ir jāsaprot vairāki ķīmiskie procesi un būs visticamāk jānopērk pāris specifisku instrumentu. Bet perfekts rezultāts ir sasniedzams.

Meistarklases notiks mūsu mājīgajā studijā Ģertrūdes ielā 121.

Meistarklases ir iespējamas latviešu, krievu un angļu valodās.

Glazūrkūku programmas

Kaut gan mums ir ļoti personiska pieeja, un kursa programma un ilgums ir ļoti elastīgas, sastādījām ieteicamos programmu variantus. Apgūstiet katru līmeni pakāpeniski vai uzreiz 4 dienās pēc kārtas – un iegūstiet visas nepieciešamas zināšanas, lai pēc tam gatavot burvīgus desertus! Klikšķiniet uz bildēm, lai iepazītos ar kursa saturu.

Grupu meistarklases

Grupu meistarklases norisinās nelielā grupā – 3-6 dalībnieki. Pāris stundu vai dienas laikā kopā ar mūsu konditori Olgu pagatavosiet vairākus desertus, iegūsiet svarīgas teorijas zināšanas un, protams, gatavus desertus paņemsiet līdzi, lai kopā ar ģimeni vai draugiem izbaudīt tos!

Sekojiet grupu meistarklašu kalendāram vai piesakieties kolēģu vai draugu grupā jums ērtajā dienā!