Jau 5 gadus, franču musa tortes jeb glazūrkūkas top mūsu virtuvē. Esam iekrājuši jau pamatīgu pieredzi, un redzot pieprasījumu un modi uz šī tipa desertiem, nolēmām piedāvāt arī apmācību šajā jomā un dalīties ar visu, ko mēs par tām zinām.
Muss ir gaisīgs krēms, kas nedaudz atgādina saldējumu pēc garšas. Ja vispār neesat pazīstami ar tām, īsi nosauksim tās par garšu un tekstūru eksploziju! Musa tortēm iekšā nav tikai muss. Tā protams ir galvenā sastāvdaļa, un pārējās ir tā apvalkā, bet pilnvērtīga torte nebūs bez pildījuma slāņiem. Parasti tie ir: plāns biskvīts, ogu vai augļu marmelāde, krēma slānis, kraukšķīgais slānis. Slāņi vienmēr jābūt vairāki, jo ideja ir tieši to savienojumā un mijedarbībā. Garšas šī tipa desertos visbiežāk ir neparastas, garšu kārpiņas pārsteidzoši, pie tam garša ir viegli atpazīstama. Kā jau viss Francijā, sastāvā ir dārgas, retas izejvielas. Un protams, naturālas un svaigas. Piemēram, kvalitatīva šokolāde, tīrs kakao sviests, eksotisko augļu biezeņi, sublimēto augļu kraukšķi, liķieri, garšvielas: īstā vaniļa, rozā pipari, tonka pupiņas, un protams arī profesionālie produkti: pektīns, agar, trimolīns, albumīns, želatīns, glikoze, dekstroze.. Pēdējie izklausās biedējoši, bet tie nav ķīmiskie produkti, tajos nav nekas slikts. Protams nevar neminēt ļoti izsmalsinātu izskatu musa tortēm!
Tiem, kas jau ir garšojis vai mēģinājis gatavot, noteikti ir vairāki jautājumi. Piemēram, kā uztaisīt torti tik perfektu? Vai es varu pagatavot ko tādu arī savā virtuvē? Kā gatavo spoguļglazūru? Kas ir tie franču termini cremeaux un dacquoise? Vai ir obligāti jāsasaldē torte un vai atkausēšana nesabojās to? Kādi instrumenti ir nepieciešami? Vai obligāti ir jāpērk dārgo stacionāro mikseri? Visu to un ļoti daudz citas ļoti svarīgas informācijas tiks dota mūsu kursos.