Loading cart contents...
Apskatīt grozu Pasūtīt
Kopā:

Kad iet runa par saldumiem, pirmais, kas parasti ienāk prātā ir Šokolāde! Gribas to rakstīt ar lielo burtu, jo tas patiešām ir izcils izgudrojums. Tā ir neapstrīdami garšīga tīrajā veidā, un tās pielietošana citu desertu pagatavošanā ir bezgalīga.

Savos kursos mēs pievērsīsimies šokolādes galvenajiem izmantošanas veidiem — dekoru veidošanai un konfekšu pagatavošanai.

Šokolādes konfektes

Mūsdienās ir pamanāmā diezgan bēdīgā tendence rūpnieciski ražotajos saldumos: konservanti, tauki un citas kaitīgās vielas, aromatizētāji īsto garšu vietā, pārmērīgs cukura daudzums sastāvā un visas tamlīdzīgās lietas, kas samazina izmaksas ražotājam un pasliktina izstrādājumu kvalitāti un garšu.

Paštaisīti gardumi tagad ir trends visā pasaulē. Konfektes var gatavot no jebkurām ogām, augļiem, pievienojot mīļākās garšvielas, garšaugus, riekstus, spēlējoties ar tekstūrām, izmantojot dažādus šokolādes tipus. Tie, starp citu, ir vismaz 5, ne tikai baltā, piena un tumšā. Zinātne nestāv uz vietas arī šokolādes jomā.

Šokolādes konfekšu kursā iegūsiet visas nepieciešanas prasmes, lai lutinātu sevi un tuviniekus ar “šokolādes dimantiem” vai ražot šos gardumus plašākajai auditorijai.

Šokolādes dekori

Šokolādes dekori ir vismodernākais veids kā dekorēt tortes. Šokolādes dekori izskatās ļoti dārgi, grezni, un protams, nevar neminēt to, ka tie ir pilnībā ēdami, jo šokolādei nekas nav piemaisīts klāt un mēs baudam tikai tīru šokolādi. Dažreiz ir grūti iedomāties, ka kaut kāds dekors ir izgatavots no šokolādes: mūs pārsteidz neparastas formas, krāsas un idejas.

Strādājot ar šokolādi, ir jābūt nedaudz tēlnieks, nedaudz mākslinieks, nedaudz konditors un ķīmiķis. Bet tikai pavisam nedaudz. Esam pārliecināti, ka visus savus talantus ir iespējams atklāt un attīstīt tikai mācoties un mēģinot ko jaunu.

Izdomājiet oriģinālu dekoru vai īstenojiet jau esošu ideju – un jūsu torte pārvērtīsies par mākslas darbu! Izrotājiet saldumu vitrīnu ar tematisko šokolādes meistarojumi un pārsteidziet savas kafejnīcas apmeklētājus!

Darbs ar šokolādi

Darbs ar šokolādi vienmēr sākas ar labākās šokolādes izvēli. Kā gatavo šokolādi, kā to pareizi izvēlēties, kādi ir populārākie ražotāji, šokolādes pieejamība Latvijā – ar šo sāksim mūsu kursu un protams rīkosim nelielu degustāciju.

Dekori vai citi šokolādes izstrādājumi nav iespējami bez īpašās šokolādes sagatavošanas procesa, ko sauc par temperēšanu. Kursa laikā parunāsim par to, kādēļ tas ir jādara, kādi noteikumi ir jāievēro, ko sauc par šokolādes kristalizāciju, kādas ir temperēšanas metodes un to atšķirības un kā izvairīties no problēmām, kas ir saistītas ar šo procesu.

Beidzot sekos radošs process – krāsošana, zīmēšana, pildīšana formās, griešana, sarullēšana, salīmēšana, māksliniecisko šļakatu taisīšana utt. Gan individuālās, gan grupu nodarbības ar šokolādi pie mums ir praktiskās. Atšķirība ir tikai laikā un šokolādes izstrādājumu skaitā, taču procesā piedalīsies katrs students. Nevar iemācīties zīmēt, neņemot rokās zīmuli. Tas pats ir arī ar šokolādi.

Praktiskās šokolādes meistarklases

Praktiskajā kursā piedalās 1 vai 2 studenti.

Iepriekšējā pieredze nav nepieciešama, jo pasniegsim visas bāzes zināšanas.

Meistarklases notiks mūsu mājīgajā studijā Ģertrūdes ielā 121. Darba apstākļi studijā ir maksimāli pietuvoti mājas apstākļiem, lai jūs varētu viegli pielietot visas zināšanas. Kursus vada mūsu konditore Olga.

Meistarklases ir iespējamas latviešu, krievu un angļu valodās.

Jūsu izvēlei — šokolādes dekoru kurss, šokolādes konfekšu kurss vai pilnvērtīgs kurss par šokolādi, kas apvieno gan dekorus, gan arī konfektes. Klikšķiniet uz bildēm, lai iepazītos ar kursa saturu.

Grupu šokolādes meistarklases

Praktiska meistarklases nelielajā grupā – 4-5 dalībnieki. Dienas laikā kopā ar mūsu konditori Olgu pagatavosiet šokolādes dekorus un konfektes, iegūsiet svarīgas teorijas zināšanas par šokolādi un, protams, gatavus desertus paņemsiet līdzi, lai kopā ar ģimeni vai draugiem izbaudīt tos!

Sekojiet grupu meistarklašu kalendāram mūsu Facebook lapā vai piesakieties kolēģu vai draugu grupā jums ērtajā dienā!